Ana içeriğe atla

Curl curl curling on heaven's door...

Emre'yle Eurosport'ta bir curling maçı izledik bu akşam. 2008 Dünya Kadınlar Curling Şampiyonası'nın yarı finali, Kanada - Japonya arasında. Tahminlerimizden çok daha heyecanlı bir müsabaka olduğunu belirtmeliyim.

Dört kişiden oluşan curling takımlarında kaptan (skip) çok önemli. O kadar ki, takımlar kaptanlarının ismiyle anılıyorlar, Team J. Jones gibi mesela. Genellikle de, ulusal şampiyonayı kazanan takım, o seneki dünya şampiyonasında ülkeyi temsil ediyor.

Kaptan kendi takımının stratejini yarattığı gibi genellikle de son iki atışı yapıyor ve bu atışlar çoğunlukla o elin sonucunu belirleyen atışlar oluyor. Mücadelenin ağırlıklı olarak iki takımın kaptanının mücadelesi olarak geçtiğini söylemek mümkün sanırım.

Bu geceki maçta da Kanada'nın zaferini 34 yaşındaki Jennifer Jones'un [fotoğraftaki] tecrübesine borçlu olduğunu söylemek mümkün, ya da belki de Japonya'nın kaptanı Meguro'nun tecrübe eksikliğine. Buna rağmen belirtmek gerekir ki 23 yaşındaki Meguro çok başarılı bir oyun sergiledi ve eğer kazansalardı Çin'in karşısında finale çıkacaklar ve ilk defa dünya şampiyonasını K. Amerikalı ya da Avrupalı bir takım kazanmamış olacaktı. Bu arada, Çin'in de finale kadar gelmiş olmasının yine dünya curling şampiyonalarında bir ilk olduğunu belirtelim.

Japonya son ele kadar genel olarak üstün bir oyun sergilemiş olsa da, 10. elde önce Motohashi'nin hatası, sonra da Meguro'nun başarısız atışı Kanada'nın eşitliği yakalayarak oyunu uzatmaya götürmesini sağladı. Uzatmalarda da Kanada guardlarını başarılı yerleştirerek, son atış avantajına sahip olan Japonya'nın işini bir hayli zorlaştırdı. Son atışta da Meguro istediğini yapamadı ve Kanada 9-8'lik bir skorla finale çıktı. Bu arada, Kanada'nın bu seneye kadar yapılan 29 şampiyonanın 14'ünden altın madalyayla ayrılmış olduğunu da laf arasında belirtelim.

Kanada'da gerçekleşen turnuvanın üçüncülük maçı bu gece Japonya'yla İsviçre arasında oynanacak. Kanada-Çin finali ise yarın (pazar) akşam TSİ 21:30'da Eurosport ekranlarında.

Yorumlar

  1. O değil de hatun iyiymiş :)

    YanıtlaSil
  2. Benim amacım sadece bir ata sporu olan curling'in ülkemizde de sevilmesi ve yaygınlaşması (:

    YanıtlaSil
  3. ya sarper ben neden blog yazamıyorum biliyo musun,tonlamayı tutturamıyorum. sanki çok dramatik şeyler yazıyomuşum gibi geliyor. halbuki öyle bi tespit aklımdan gecen basit bi seyi yazmaya başlıyorum sonra içimdeki ses onu dramatik bi hale getiriyo, sinir olup yazmıyorum. öyle bi şey işte..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder