Ana içeriğe atla

100

alces'in de geçen hafta hatırlattığı üzere Sivas'ta 37 kişinin diri diri yakılmasının üzerinden 15 yıl geçti. 2 Temmuz'da Sivaslılar'la yapılan söyleşilerden birkaç alıntı:

"Ben rahatlıkla [Madımak Oteli'nin altındaki] et lokantasında yemek yiyebilirim."

"Olay olduğunda 11 yaşındaydım, hiçbir şey hissetmedim. Yakılan kişiler kendi kendilerini yaktılar. Öyle söyleniyor. Sorgulamama gerek yok. Ben sadece vatanım için sorgularım."

"Kessinler bu anmayı. Yeter be... Esnaf olarak bugün iş yapamıyoruz." (haberin tamamı)

Ogün Samast'ın 18 yaşını doldurmasıyla Hrant Dink duruşması artık basına açık görüşülüyor. Bugünkü duruşmadan basına yansıyanlarda sanıkların ziyadesiyle rahat ve hatta laubali oldukları anlaşılıyor:

Sanıklar, hem sanık hem de müdahil avukatların soruları sırasında birbirlerine laf atmaktan geri kalmadılar, avukatlarla en hafif tabirle gayri ciddi polemiğe girdiler. Hatta bazı diyaloglar gayri ciddi bile değildi.

Avukat Fuat Turgut’un Erhan Tuncel’e sorduğu “Eskişehir’deki sevgilin İsrailli miydi?” sorusu ne kadar anlamsızsa Tuncel’in yanıtı da bir o kadar laubaliydi: “Evet sevgilim İsrail Cumhurbaşkanının kızıydı”. Bir başka soru: Agos’a girmeden önce seni Etyen Mahçupyan mı aradı?” Ogün Samast’ın yanıtı: “Hayır, Jenifer Lopez”. (haberin tamamı)

Bu arada, Trabzon ve Samsun'da açılan diğer davaların dosyalarının da İstanbul'daki davayla birleştirilip tek bir dava olarak görülmesi talebi de reddedildi. Bir başka deyişle, cinayetin polis ve jandarma içindeki bağlantılarının ortaya çıkması, ne kadar derine kadar gittiğinin anlaşılması zorlaştı.

Diğer taraftan, YouTube diye bir site vardı, hatırlayan var mı?

İşte bu da bu blogun 100. yazısıydı, sevgiler.

Yorumlar

  1. Bu tip şeylere çözüm önerisi bekliyorum. "Eğitim şart" o belli de yani bu insanlardan milyonlarca var heralde. Bu adamlarla aynı ülkede yaşıyoruz. Şahsen yurt dışına çıkmak da istemiyorum. Peki o halde nasıl olacak bu işler?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder