Ana içeriğe atla

Sarper'e nasıl giderim?

Belki hatırlarsınız, İnternet Uygulamaları dersim için bir site yapıyordum, hatta konsepti Emre'nin bile beğendiğini söylemiştim (:

Dersin hocası ve final sunumundaki jüri üyeleri de Emre'yle benzer fikirleri paylaşmış olsalar gerek ki, dersten AA'yla geçtim. Yaklaşık bir ay önce siteyi gören Ceren de duyduğum en güzel iltifatı yaptı yaklaşık 2500 km öteden -reklamın b.kunu çıkarmadan susayım artık-. Siteyi Aydın Doğan Vakfı Genç İletişimciler Yarışması'na gönderdim son olarak, kişisel web sitesi dalında. Bu amaçla, bilgisayarımın sabit diskinde ikamet eden site, üniversitenin sunucusu üzerinde online oldu.

Buyurun, bakın, eleştirin: Sarper'e nasıl giderim?

Yorumlar

  1. Hazırlamış olduğun siteyi ilk gördüğümden beri epeyce beğeniyor olmama rağmen bence bu site "Sarper'e nasıl giderim?" sorusuna cevap vermiyor. Seni tanımayan biri siteyi ilk açtığında son olarak nerede oturduğunu bile anlamakta zorlanacaktır kaldı ki sana nasıl ulaşabileceğini bilsin. "Sarper'in yaşam alanları" gibi bir ismi olsa daha uygun olacakmış bence. Yani önerdiğim ismi de çok tutmadım aslında ama bence "Sarper'e nasıl giderim?"den daha çok tanımlıyor bu siteyi.
    Ben "Sarper'e nasıl giderim?" sorusuna cevap olarak, ne bileyim Google Earth'ten ya da Google Maps'ten alınmış bir fotoğrafın üzerinde çizimlerle anlatılan veya otobüs falan gibi toplu taşıma araçlarıyla ulaşım nasıl olur, özel aracımızla nasıl gelebiliriz sizin eve gibi soruların cevaplarının olduğu bir site bekliyorum.
    Belki de sadece benim beklentim bu yöndedir bilemiyorum. Ama bence bu söylediklerimin ışığında isim seçimi yanlış olmuş.
    Ha, site güzel mi? Bence baya güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Eleştirin ziyadesiyle haklı. İsmin nereden geldiğini şöyle açıklayayım. Site zaten benim ulaşım sistemlerine, metro haritalarına vb. olan genel ilgimin bir ürünü oldu. Tezimi de İETT'nin web sitesindeki seyahat planlama sistemi üzerine yaptım, o sistemin ismi de "Oraya nasıl giderim?". Yani, benim sitenin isminde böyle bir gönderme var.

    Diğer taraftan, sitenin genel önermesi zaten benim tek bir yerde bulunmayıp, pek çok çoğrafi noktayı içeren bir sistem üzerinde yaşıyor olmam. Gerçek anlamıyla Sarper'e gitmek çok da mümkün değil yani (:

    YanıtlaSil
  3. brükseli okudum az önce de, tam olarak hatırlayamıyorum haliyle ama o gece tekila içme fikri benden mi çıkmıştı ki?

    YanıtlaSil
  4. ben bu siteyi bir kere uzaktan görmüştüm galiba:P ama çok beğendim şimdi, tek tek okudum ve çok keyif aldım.

    "keşke benim de bundan bir tane olsa" desem olur mu?

    feci is fikri cikar bundan, feysbuk a böyle bir aplikasyon eklesen köşe olman çok muhtemel.ciddiyim bak:)

    evet evet, ben istiyorum bundan!

    YanıtlaSil
  5. projeyi tanımlamak için şık kelimesini kullanacağım, fikir kesinlikle muazzam. ben de "benimde bunlardan bir tane olsa" diye dusunmeden edemedim. "nerede"nin cevabinin enlem boylam olmasi da cok hosuma gitti. ellerinize saglik Sarper bey

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Cansu hanım, o sizin şıklığınız.

    YanıtlaSil
  7. ben de bayildim sarper, benim de boyle bi sayfaya sahip olabilme ihtimal nedir acaba, sadece merak :)

    YanıtlaSil
  8. Aykan: "Ne birası abicim, daha sert bir şey içelim!" kelimesi kelimesine olmasa bunu söyledin o gece (:

    Görkem: Hayatta her şey mümkün (:

    YanıtlaSil

Yorum Gönder