Ana içeriğe atla

Prison Break: kaç kaç nereye kadar be kardeşim...

Efendim malumunuz TV dünyasında yeni sezon başladı. Takip ettiğimiz diziler de bir bir ekranlarımızda yer almaya başladılar. Ben de şu sıralarda yeni bölümleri takip etmekle uğraştığımdan -ve aynı zamanda başka bir şey yazmaya da üşendiğimden- takip ettiğim diziler hakkında üç beş kelâm edeyim dedim. Bu yazı muhtemelen dizilerin evvelki sezonlarına dair spoiler'lar içerir, ona göre okuyun. Yeni sezona dair spoiler varsa onu özel olarak belirtirim.

Geçenlerde bir akşam Sadun beyciğimle de tartıştığımız, ekranlarımızın vazgeçilmez adrenalin pompası Prison Break'le başlayalım. Bildiğiniz üzere tek sezon olması planlanmış bu macera fırtınasının 24'ün bıraktığı boşluğu sezon sonuna kadar doldurması planlanıyordu. Ancak vücudunun üst yarısını kaplayan dövmeleriyle bizleri ekran başına kilitleyen Wentworth Miller abinin karizması -gayleşiyorum muntazaman- diziye duyulan ilgiyi beklenmedik bir yüksekliğe çekince devam sezonları da kaçınılmaz oldu.

Böyle olunca da hikayenin seyrinde değişiklikler meydana geldi. Birinci sezonda hapishaneden kaçmayı başaran elemanlarımız ikinci sezon boyunca kanundan kaçtılar ve o ya da bu şekilde ikinci sezon bittiğinde kendilerini bu defa bambaşka bir hapishanede buldular. Tahmin edebileceğiniz gibi üçüncü sezon da bu hapishaneden kaçmakla geçti. Bu arada, daha ikinci sezonun başında John Abruzzi, nam-ı diğer Peter Stormare'ye veda ettik, çok üzüldük.

Dördüncü sezonda ise bu macerayı seven kardeşlerimiz kaçmaktan sıkılıp kendilerini kovalamaya verdiler. Hikayedeki bu radikal değişimi sağlayabilmek için de senarist kardeşlerimiz dizinin şu ana kadar öyle ya da böyle mevcut olan tutarlılığını zorlayacak hareketlere girişerek bizi üzdüler. -Dikkat spoiler- Sarah'nın geri dönme meselesinden bahsetmiyorum bile ama birisi şunu söylesin: Bizim adamlarımızın kaçmak için tam bir sezon çırpındıkları Sona'dan Sucre, Bellick ve T-Bag nasıl oluyor da 3 gün içinde "Abi bir isyan çıkmış, kaçmışlar" diye çıkabiliyor -Spoiler bitti gibi-. Bu ve bunun gibi zorlama tesadüfler bana göre dizinin evvelki sezonlarda yarattığı kredisinden ciddi anlamda yiyor. Neyse ki, birinci bölümünden itibaren giriştikleri bu yeni hikayeyi çok ellerine yüzlerine bulaştırmış değiller, keyifli bir şekilde ilerlediğini söyleyebiliriz. Ne var ki, hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, dizi bu sezonunda büyük bir izleyici kaybına uğramış ve sezonu bitirmeden yayından kalkması dahi muhtemelmiş. Yapımcılar "Elimizde güzel bir sezon finali fikri var, olur da dizi yayından kalkacak olursa o fikri dizinin finali olarak çakabiliriz" demişler...

Bir sonraki yazıda bir başka dizi hakkında atıp tutacağız. Artık Heroes mu olur, Terminator The Sarah Connor Chronicles mı olur bilemem. Zira ikisinin de yeni sezonundan bir şey anladıysam arap olayım...

Yorumlar