Ana içeriğe atla

25 Kasım 2009 KESK Grevi

Belki duymuşsunuzdur, bugün, yani 25 Kasım 2009 Çarşamba günü, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu grev yapacak.

"Belki duymuşsunuzdur" diyorum, zira şu anda, yani greve saatler kala, Milliyet, Hürriyet, Habertürk ve Ntvmsnbc sitelerinin manşet kısımlarında grevle ilgili bir tane habere rastlamak mümkün değil. (Rastlayabileceğiniz haberler arasında şunlar var: Kaddafi'nin çadırı, kolonya kokusu yüzünden işini kaybeden TV sunucusu, modern zamanların en seksi reklamları, sonbaharda gidilecek yerler vb.) Vatan'ın sitesinde manşet kısmında ise, grev lafı geçmiyor ama "Yarın için tedbirinizi alın" başlığı mevcut, tıklayınca açılmayan bir sayfaya gidiyor. Ne hoş...

Bir ara, öğleden sonra gibi, Ntvmsnbc'de başbakanımızın "Grev yasal değil" gibi bir açıklaması belirdi ama, şu anda o da görünmüyor...

Hal böyle olunca, bu bloga yolu düşebilecek üç-beş kişinin bari biraz bilgisi olsun dedim.

Arkadaşlar, yarın KESK greve gidiyor. (KESK'e üye olan sendikalar arasında EĞİTİM-SEN, HABER-SEN, SES [Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri] gibi sendikalar mevcut, tamamı burada)

Neden? Kısaca, insan gibi yaşayabilmek için. Biraz daha uzunca, kamu çalışanlarının 90%'ı yoksulluk sınırının altında yaşadığı, mevcut iktidar döneminde kamu çalışanlarının alım gücü 50% reel kayıba uğradığı, nüfusun 20%'si işsiz olduğu [Resmi rakamlar 15% diyor] için. Doğalgaza 50% zam yapılırken, kamu çalışanlarının ücretlerine -lütfen- 3% zam yapıldığı için.

Bu kısım KESK'in sitesinden direkt alıntıdır, tamamına bir göz gezdirmenizi dilerim.

25 Kasım’da daha eşit, özgür ve adil bir hayat için hayatı 1 gün durduracağız. 25 Kasım’da okullarda eğitim verilmeyecek; vergi toplanmayacak; belediye hizmetleri duracak, uçaklar uçmayacak, trenler yürümeyecek; acil servisler dışında hastaneler hizmet vermeyecek.

25 Kasım Grevi bir uyarı grevidir. Temel talebi demokratik bir çalışma yaşamı için toplu sözleşme ve grev hakkımızın hayata geçirilmesi; krizin bedelinin emekçilere ödetilmemesi ve emekçilerin kayıplarının karşılanmasıdır.

Bütün bunları tek bir şey için yazdım, o da şu: Lütfen, biraz bilginiz olsun. Lütfen yarın işe/okula giderken çekeceğiniz sıkıntının, milyonlarca çalışanın insanca yaşayabilme isteği karşısında çok ufak bir önemi haiz olduğunu bilin; kendi vatandaşına her türlü cefayı gözü kapalı çektirmekten imtina etmeyen bir hükümetin "Grev yasal değildir, vatandaşı mağdur ediyorlar" diyerek zaten -Yazının başında belirttiğimiz biçimde- dünyadan bihaber bırakılan halkı kendi hemşehrisine, komşusuna, eşine, dostuna karşı düşürme çabalarının farkında olun.

Yorumlar

Yorum Gönder